fbpx

Pakopeli – Erilainen ohjelmanumero tapahtumiin

Pakopeli voidaan toteuttaa myös asiakkaiden luona. Valmiiden teemojen lisäksi voimme myös rakentaa pakohuoneen teemaltaan tiettyä kohderyhmää ajatellen, vaikkapa osaamisen tai oman alan mukaan. Mahdollisuuksia luoda uniikki ohjelmanumero erilaisiin tapahtumiin on hurjasti: lastenjuhlat, häät, virkistyspäivät, koulutuksset, mihin vain. Vain mielikuvitus on rajana!

Exit Oulu rakentelikin maaliskuussa Suomen Anestesiologiyhdistyksen SATEL-jaoksen koulutuspäiville vähän erikoisemman pakopelin.

SATEL on SAY:n anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuvien lääkäreiden oma jaos jonka tavoitteena on osallistua oman alansa erikoislääkärikoulutuksen kehittämiseen ja valvoa erikoistuvien lääkäreiden etuja. SATEL:in vuosittainen päätapahtuma, keväisin järjestettävä kaksipäiväinen, erikoistuville lääkäreille tarkoitettu koulutus oli tänä vuonna maaliskuun lopussa Rovaniemellä.

Osana koulutusohjelmaa oli tällä kertaa oikean potilastapauksen ympärille rakennettu escape room. Yhteistyössä SATEl:n toimijoiden kanssa Exit Oulu lavasti Rovaniemen hotelli Santa Clausin konferenssitiloihin kaksi aidon kaltaista, identtistä ensihoitohuonetta. Näihin 70 erikoistuvaa lääkäriä pääsi hoksottimiensa koettelun lisäksi testailemaan lääketieteellisiä taitojaan, kuten intubointia, lääkkeiden oikeaa annostelua ja elvytystä.

Erilaisten infektiokonsultaatioiden ratkaisujen avulla muodostui sana, joka auttoi pelaajia diagnoosin tekemisessä.

Pakohuoneet varustettiin oikeilla hoitovälineillä ja ”lääkkeillä”. Osallistujat pääsivät hoitamaan potilasta todellisentuntuisessa tilanteessa ja oikeita hoitomenetelmiä ja -ohjeistuksia käyttämällä. Toki aidon pakopelikokemuksen nimessä hommaa vaikeutettiin hieman: hoitovälineitä saadakseen piti ratkoa erilaisia pulmia ja tehtäviä. Aikaakin potilasparan pelastamiseen oli vain 40 minuuttia.

”Oli erittäin helppoa ja mielekästä tehdä yhteistyötä Exit Oulun köörin kanssa”, toteaa SATEL:in puheenjohtaja Janne Keränen. ”Asioita ei tehty tyytymällä.”

Myös osallistujat pitivät pakohuonetta hyvänä osana koulutuspäiviä:
– ”Escape room oli hyvää vaihtelua pelkälle luentotykitykselle. Pitää osallistujat virkeinä!”
– ”Erittäin hauska ja opettava tapa harjoitella.”
-”Room escape oli hienosti järjestetty ja mielestäni sopii koulutuspäiville hyvin.”

Me Exitillä toteutamme mielellämme tämänkaltaisia projekteja. Ei muuta kuin ottamaan meihin päin yhteyttä, lyödään viisaat päät yhteen ja aletaan tuumia ja suunnitella ja katsotaan mitä hienoa keksitään teidän tapahtumaanne!

Pelinohjaajana toimineen hoitajan ventiloidessa ryhmällä oli aikaa paneutua pulmien ratkaisuun.