fbpx

Maailman ensimmäiset pakopelien MM-kisat järjestetään 25.3. Budapestissa, Unkarissa

Pakopelien MM-kisat, Red Bull Mind Gamers:n järjestämä Escape Room World Championship, järjestetään reilun viikon päästä Budapestissa. Esikarsintakilpailuista jatkoon selvinneiden 22 maajoukkueen lisäksi kisaan osallistuu kaksi netin esikarsintakilpailun voittanutta joukkuetta. Karsintoihin osallistui yli 9000 pelaajaa. MM-kisoissa pelattavan pelin nimi on “ENOCH”, jonka tarina perustuu Mind Gamers-nimiseen elokuvaan. Pelin haastavuudesta kertoo jo paljon se, että sen logiikka perustuu kvanttifysiikkaan.

Kisoja voi seurata netistä osoiteessa: https://www.redbull.tv/live/AP-1QCP1D8X11W11/red-bull-mind-gamers

Tiedätkö miksi kisat järjestetään muuten Budapestissa, eikä esimerkiksi New Yorkissa tai Pariisissa? Pelien alkuperästä on olemassa monta tarinaa, mutta ei varmasti mene paljoa pieleen kun sanoo, että Unkariin on rakennettu ensimmäiset nykymuotoiset pakopelit vuonna 2011. Kuusi vuotta myöhemmin pakohuonepelit ovat levinneet Unkarista ympäri maailman ja Euroopan ja nyt niitä löytää ihan syrjäisimmistäkin kylistä, kuten Oulusta.

Exit Oulun porukka on käynyt ahkerasti Unkarissa pelaamassa ja hakemassa ideoita. Jo Budapestissa yksistään alkaa olla jo noin 300 pakopeliä, joten tässäpä vinkkejä, jos olette sinne suunnalle matkaamassa.

Exit Oulu suosittelee:

PaniQ Szoba  http://paniqszoba.hu/

Peleissä on todella elokuvamainen tunnelma, joka vie mukanaan. Sisustus ja teemat ovat todella hyvin toteutettuja ja arvoitukset omaperäisiä. Vaikeustaso on myös haastava, ellei jopa erittäin haastava.

Parapark http://paraparkbudapest.hu/

Pidetään yleisesti Budapestin ensimmäisenä toimijana pakohuone-alalla. Pelit sijaitsevat ahtaissa, katakombimaisissa kellaritiloissa, joten tunnelma on varsin osuva pakenemiselle. Pelit ovat myös hyvin toteutettuja. Ennen peliä tai pelin jälkeen voi istahtaa yläkerran baariin alle euron maksavalle oluselle.

Claustrophilia http://claustrophilia.hu/en/

Tässä paikassa asiaa on lähestytty hieman eri lähtökohdasta. Huomaat tämän jo heti astuessasi sisään. Mystinen tunnelma, hieman jopa kauhuteemainen…

Mukavia pelihetkiä! 🙂