fbpx

Exit Oulu – Viisi vuotta pakopelejä Oulussa

Kajaaninkatu 22 – ”Ykkönen”

Rakennustyöt alkavat

Vuosi 2015. Kajaaninkadun ja Uudenkadun kulmasta hommattiin toimitilat. Exitin ensimmäisten pakopelien rakentaminen alkoi. Paikka laitettiin huolella uusiksi: seiniä purettiin ja pystytettiin, sähköjä uusittiin ja jopa ulko-ovi siirrettiin parempaan paikkaan. Vankilapako, Murhamysteeri ja Professorin arvoitus olivat syksyn aikana yksi kerrallaan valmiina ottamaan vastaan asiakkaita.

Aluksi jengi oli vähän ihmeissään. Mitä ihmeen pakopelejä? Siis meidät laitetaan oikeasti lukkojen taa? Päästättehän sitten varmasti pois, jos ei itse osata? Saako käyttää voimaa?

Hiljalleen sana alkoi levitä. Asiakasmäärät nousivat. Alkoi näkyä tuttuja naamoja ja yhä enemmän alkoi toistua utelu ”milloin tulee uusia pelejä?” Niin, milloinkas niitä..? Kajaaninkadulla ei ollut tilaa, eikä alkuperäisiä toki vielä kannattanut uusiakaan. (Vankilapako ja Murhamysteeri ovat muuten vieläkin periaatteessa samanlaisia kuin alun alkaenkin, toki pieniä viilauksia on tehty. Professorin arvoitus sen sijaan uudistettiin – alkuperäinen kun osoittautui hieman liian haastavaksi ja sen toteutuskin vähän ontui.)

Uusikatu 22 – ”Kakkonen”

”Kakkosen” sisäänkäynti alkaa hahmottua.

Tiloja katsastettiin ja tuumailtiin, kunnes sopiva paikka löytyi yllättävän läheltä: osoitteessa Uusikatu 22 – korttelin päässä ”Ykkösestä” – oli iso kellarikerroksen tila vapaana. Siellä aiemmin sijainnut kuntosali oli tuhoutunut tulipalossa ja jäljelle oli jäänyt iso tyhjä halli. Kurja homma sinänsä, mutta toisaalta meidän oli helpompi lähteä luomaan uutta täysin tyhjään tilaan. Suunnitelmia pyöriteltiin ja pelejä mietiskeltiin. Ennen pitkää sävelet oli selvillä: viisi pelihuonetta, kabinetti, sekä viihtyisä lounge baaritiskeineen.

Ansa sekä kaksi identtistä Pommi-peliä valmistuivat loppusyksystä 2016 ja Temppelin kirous pian vuodenvaihteen jälkeen. Toimipiste oli valmiina toimintaan! Palvelua alettiin muutenkin kehittää: tarjolle tuli kokous- ja pikkujoulumahdollisuudet, lasten synttäripaketit ja sen sellaiset tapahtumat. Anniskeluoikeudet varmistivat, että janoisena ei tarvinnut pelata. Viides huone, Velhon perintö, valmistui Uudenkadun tiloihin syyskuussa 2017. Loppuvuodesta 2019 toinen Pommi räjäytettiin ja tilalle rakennettiin saman vuoden marraskuussa valmistunut merirosvoseikkailu Kuolleen miehen saari.

 

Kirkkokatu 17 – ”Rotu”

The SAW toi uudenlaista jännitystä pakopeleihin.

Pakopelien suosio sen kun kasvoi. Oulussa oli jo useamman pelinjärjestäjän huoneita mukavasti tarjolla. Rotuaarilla kolmea huonetta pyöritti Mysteeri, joka otti yhteyttä vuoden 2018 keväällä. ”Ajateltiin keskittyä enemmän tuonne etelään, kiinnostelisiko teitä nämä Rotuaarin pelit?” Kiinnosteli. Exit Oulun kolmas toimipaikka oli tosiasia.

Tovin aikaa homma pyöri Mysteerin peleillä, mutta ”tehään ite”-asenne piti huolen siitä, että pian remonttihommat olivat taas käynnissä. Tilat uusiksi ja kolme uutta peliä: The SAW oli valmis elokuussa ja pian valikoimaa täydensivät Alcatraz ja Matka maailman ympäri.

 

Puoli vuosikymmentä

Nyt viiden vuoden jälkeen Exit Oululla on siis 11 pakopeliä kolmessa toimipaikassa. Lisäksi pelivalikoimaan kuuluu myös ulkoilmaseikkailu Filius Stella. (Ja jos Oulun pelit on tullut jo koluttua, kannattaa suunnata pohjoiseen, Exit Tornion pelejä kokeilemaan.)

Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon ja ennen kaikkea olemme saaneet järjestää pelejä hurjalle määrälle asiakkaita. Kiitos näistä vuosista kuuluu teille kaikille! Pakopelien suola ei ole järjestäjän näkövinkkelistä pelkästään siinä, että saa todistaa asiakkaiden onnistumisia, vaan ennen kaikkea siinä, että suurin osa pelaajista tulee huoneesta hymy huulilla – olipa itse peli mennyt sitten miten hyvänsä. Ei sen parempaa olekaan.

Kiitos!

(Mitä tulee uusiin peleihin, niin jotain alustavan suunnittelun kaltaista kuiskuttelua on Exitin salahuoneissa saattanut ehkä olla… Mutta tätä ette sitten kuulleet minulta, hys.)

Exit Oulun synttäreiden kunniaksi 5.9.2020 kaikki pelit vain 60€. Varaa pelisi täältä.

(2-6 pelaajaa, ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. Voimassa ainoastaan 5.9.2020)