fbpx

Alcatraz on nyt varattavissa

Arvaa kuka on täällä taas?

Alcatraz, San Fransisco, USA. ”Tämä ei voi olla totta”, ajattelet kun avaat silmäsi kolkossa vankilasellissä. Vielä vähän aikaa sitten elit normaalia elämääsi. Arki, työ, vapaa-aika, piknikit Keskuspuistossa, keikat, rauhalliset koti-illat… Tuo kaikki tuntuu kuin unelta.

Eipä sillä, ei vankila sinulle uusi juttu ole. Aikoinaan soluttauduit ryhmäsi kanssa Rikers Islandin vankilaan ja paljastit pahamaineisen rikollisnero Anthony Scablian pakoaikeet ja passitit hänet kärsimään elinkautistaan – niin – tänne Alcatraziin. Samaan vanhan kunnon Alcatraziin, jossa sinäkin nyt lusit.

Oliko se joku Anthonyn jengistä vai kenties joku korruptoitunut virkaveljesi, niin tai näin, joku kuitenkin lavasti sinut murhaajaksi. Ja tekikin sen taitavasti. Valamiehistö tuomitsi sinut yksimielisesti elinkautiseen vankeustuomioon vailla mahdollisuutta anoa armoa saati edes ehdonalaista. Tuomarin nuijan kopautus, käsiraudat, vankikuljetus, sellin oven ilkeä kolahdus… ”Tämä ei voi olla totta”, takoo päässäsi miljoonatta kertaa.

Betoninharmaat päivät raahustivat eteenpäin. Eräänä päivänä tuttu hahmo lähestyi sinua ruokalassa. ”Taas tavataan”. Se oli Anthony. Puristit kätesi nyrkkiin ja valmistauduit välienselvittelyyn vanhan verivihollisesi kanssa, mutta yllätykseksesi Anthonylla ei ollutkaan pahat mielessä. ”Kuule, minä en pidä sinusta, etkä sinä minusta, mutta voimme auttaa toisiamme. Olen kyllästynyt tähän läävään ja aion ottaa pitkät. Saan kyllä apua ulkopuoleltakin, mutta tarvitsen sitä myös muurien sisältä. Ja tuumin, että kukapa voisi olla nokkelampi apuri kuin tyyppi, joka sai itsensä Anthony Scablian narautettua silloin muinoin Rikers Islandilla. Otetaan yhdessä hatkat, lähdetään eri suuntiin, eikä koskaan tavata enää. Mitä sanot?”

Yhteistyö Anthonyn kanssa? Aluksi se kuulosti huonolta vitsiltä. Mutta mitä enemmän asiaa ajattelit, sitä enemmän se kävi järkeen. Kiven sisästä käsin sinulla ei ollut mahdollisuutta todistaa syyttömyyttäsi. Eikä loppuelämä tässä rotankolossa kuulostanut vaihtoehdolta sekään. Kun Anthony vielä kertoi, että ulkopuolella pakoa järjesteli hänen tyttöystävänsä Diana, homma alkoi olla selkeä: kokoaisit ryhmän kuten ennen vanhaan ja pakenisit Anthonyn kanssa. Teistä tulisi kumppanit Scablian kanssa. Kaikkea sitä näkee.

Ja tänään on se päivä. Mutta juuri kun suunnitelmaa alettiin toteuttaa, ryhmä vartijoita lähestyi ja heitti Anthonyn eristysselliin. Joku oli vasikoinut pakoaikeistanne! Homma muuttui kertaheitolla astetta vaikeammaksi, koppalakit ovat jäljillänne ja kaiken lisäksi Anthonykin pitää auttaa ulos eristyskopista. Parempi siis pistää toimeksi!

Exit Oulun uusin pakopeli Alcatraz on nyt varattavissa.